نگهداری و تعمیرات بهره ورفراگیر / جامع TPM Total Productive Maintenance هدف اصلی از اجرای TPM رسیدن به نقطه صفر توقف ماشین و نقطه صفر خرابی محصول ناشی از خرابی ماشین می باشد.یکی از ارکان کلیدی هشتگانه TPM رکن AM =Autonomous Maintenance این رکن اپراتوری، به نام های نت خود گردان ، نت خودکنترلی و یا نت اپراتوری برای بهره برداران ماشین و یا اپراتورهای استفاده کنندگان تجهیزات در فعالیت های نگهداری و تعمیرات تجهیزات بکار می رود. A.M به مجموعه فعالیت های طرح ریزی شده ای می گویند که توسط پرسنلی که با تجهیزات در امر تولید کار می کنند ، انجام می شود. گام های هفتگانه A.M شامل :مرحله اول: نظارت و بازرسی ،مرحله دوم: مشکلات ریشه ای و غیر قابل دسترس را حذف کنید،مرحله سوم: استانداردهای جهت نظافت و روانکاری تنظیم کنید، مرحله چهارم : بازرسی های عمومی را هدایت کنید ،مرحله پنجم : بازرسی های مستقل را هدایت کنید ،مرحله ششم : اجرای مدیریت تعمیرات- نگهداری دیداری ،مرحله هفتم: مدیریت تعمیرات و نگهداری مستقل
رازهای پیاده سازی نگهداری و تعمیرات خود گردان A.M در خط تولید ، مشارکت و انجام نقش موثر اپراتور های ماشین و تجهیز را می طلبدو در واقع انجام فعالیت های A.M توسط پرسنل تولید برای بهبود وضعیت نت ماشین بسیار حیاتیست زیرا هیچ شخصی به اندازه اپراتور دستگاه با شرایط ماشینی که با آن کار میکند آشنا نیست حال اگر این اپراتور آموزش هاو مهارت های لازم را جهت تشخیص به موقع و زود هنگام عیوب و همچنین انجام فعالیت های نت راکسب نماید، تاثیرآنرا میتوان در کاهش توقفات ماشین الات و تولید مشاهده نمود . البته سطح فعالیت هائیکه بایستی توسط اپراتور انجام شود لازم است که در قالب چک لیست روزانه اپراتوری C.OT,VI مشخص و اجراءگردد.
از تاریخ 15 مهر امسال تاکید مدیریت محترم عامل به جاری سازی A.M در شرکت صنعتی پارس خزرکه با حضور موثر و چشمگیر مدیریت محترم خدمات فنی و مدیران محترم تولید ( کارگاههای ساخت و تکمیل و مونتاژ با همکاری و همیاری روسا و کارکنان واحد P.M کارخانه آقایان : علیرضا خباز بشر و مهرداد تعبد و سید محمدکمونه از P.M کارگاه ساخت و سید حسن امیری وفرزاد فیض بخش و محمود خطیبی از P.M کارگاه تکمیل و رضا برجسته P.M مونتاژ با آموزش روزانه A.M نت خود کنترلی/ نت خود گردان اپراتوری ماشین آلات توسط سر کار خانم مهندس کاردان جهت اجرای C.O. T. ( C= CLEANING نظافت و O= OILING روانکاری و T=TIGHTENING تنظیمات و آچارکشی و VI= بازدید های ظاهری با استفاده از حواس پنجگانه در راستای فرهنگ سازی و اجرائی و عملیاتی نمودن A.M اپراتوری به نمایندگان P.M واحدهای تولیدی انجام و ارائه گردید ،سپس از طریق نمایندگان P.Mکارگاههای تولیدی آموزش لازم به اپراتورها و بهره برداران ماشین الات روزانه انتقال داده شد و در دست اجراء میباشد. همچنین آموزش موارد چک لیست بازدیدروزانه بصورتOPL به بهره بردار/ اپراتور پای هردستگاه داده شد و اصول موارد C.O. T و بازدیدهای ظاهری V.I با استفاده از حواس پنجگانه می باشد مانند : شنیدن صدای غیر عادی ،گرمای غیر عادی و لرزش و ارتعاش و ….. در حال حاضر اجرای A.M اپراتوری جهت حفظ و نگهداری و ارتقای عمر ماشین الات و جلوگیری از توقف تولید در خصوص ماشین الات توسط بهره برداران تولیدی اجراء می گردد که تحت نظارت P.M کارگاهی و P.M مرکزی سازمان می باشد . موارد بشرح زیر جهت اجرای مستمر A.M بایستی انجام شود. نیاز مستمر به اطلاع رسانی و ثبت سوابق و هماهنگی واحد P.M مرکزی با کارکنان P.M کارگاهها می باشد. وبه اشتراک گذاشتن سوابق مشخصات ویژه قطعات یدکی مصرفی از سوی P.M مرکزی به کارگاهها میباشدنیاز به کنترل و نظارت روزانه توسط P.M مرکزی در پای دستگاه و مصاحبه با اپراتور هر دستگاه ( بصورت راندوم )می باشد خصوصاٌ در ساعت های اولیه کاری و شیفت آخر وقت روزانه می باشد و چک کردن نظافت آخر وقت تاکید میگردد.نیاز به برگزاری جلسات هفتگی تحلیل P.M در خصوص تعدد خرابی و یا علت تعمیر نکردن دستگاهها بعلت در اختیار نگذاشتن آنها از سوی واحد تولید می باشد و تحلیل و ارائه راهکار توسط P.M مرکزی به کارگاهها می باشد.